Alles over Oud-Hollandse tuintegels en andere tuintegels

Terrastegels zijn er in allerlei soorten, maten en kleuren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit natuursteen, betontegels, keramische tegels en Oud-Hollandse tuintegels. Betontegels geven je de meeste keuze; er zijn veel verschillende kleuren en structuren waaruit je kunt kiezen. Natuursteen is gemaakt van natuurlijk materiaal en heeft daarom een heel eigen karakter. Keramische tegels hebben de uitstraling van natuursteen, maar is veel minder gevoelig voor andere invloeden. Lees in deze blog meer erover.

Oud Hollandse tuintegels of toch steen?

Tegels zijn groter dan stenen qua formaat. Hierdoor heeft een terras niet zo veel voegen. Het voordeel van Oud Hollandse tuintegels is dat je weinig last van onkruid zult hebben. Er kan wel een nadeel aan kleven: namelijk dat regenwater moeite heeft om weg te komen. Een drainage aanleggen kan dan een optie zijn.

Alles over betontegels

Net zoals Oud Hollandse tuintegels kun je betontegels aanleggen op het terras als looppad. Het voordeel van betonnen tegels is dat je veel keuzes hebt qua formaten, kleuren en de structuur van de tegel. De meest voorkomende betontegel is het 30×30 cm formaat. Deze wordt ook wel stoeptegel genoemd. Daarnaast zijn er ook nog tegels van grote formaten die strakke randen hebben op dusdanig afgewerkt zijn dat ze op leidraad lijken. Als je kiest voor betonnen tegels, dan is het belangrijk dat je ze juist aanlegt. Zorg voor een goede afvoer en stabiele onderlaag als basis.

Natuursteen tegels

Een andere optie is de natuurstenen tegel. Deze heb je ook als Oud Hollandse tuintegels. Het is een echt natuurproduct, waardoor elke tegel een unieke uitstraling heeft. Hierdoor komt je tuin een stuk levendiger over. Net als Oud Hollandse tuintegels zijn natuurstenen tegels verkrijgbaar in diverse afwerkingen en formaten. Denk bijvoorbeeld aan bewerkte randen die voor een verouderde uitstraling zorgen, of juist strak afgewerkte randen. Daarnaast bestaan er ook natuurstenen tegels die een gehamerde bovenkant hebben voor een robuust uiterlijk. Kies je voor natuurstenen tegels? Dan moet je ervoor zorgen dat de tegels een goede onderlaag hebben en dat het water goed kan weglopen. Anders kan er plasvorming ontstaan.

Keramische tuintegels

Net als de andere tegelsoorten zijn keramische tegels beschikbaar in allerlei formaten, kleuren en structuren. Deze tegels lijken daarom ook op natuursteen. Keramische tegels worden van klei gebakken, waardoor ze een paar voordelen hebben ten opzichte van andere tegels. Keramische tegels zijn bijvoorbeeld heel kleur-, kras- en slijtvast. Daarnaast hebben ze een anti-sliplaag waardoor je niet snel uitglijdt op deze tegels. Tijdens regenachtig weer heb je dus niet te maken met gladde tegels. Verder nemen keramische tegels vocht en vuil niet op, waardoor ze weinig onderhoud nodig hebben. Net als bij Oud Hollandse tuintegels kun je jarenlang plezier hebben van keramische tegels op je terras!

 

Grainesdemergences.be
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart