Zijn Impatiens giftig voor honden, katten of mensen?

Impatiens zijn een redelijk groot geslacht van planten met 1.000 bekende soorten en verschillende variëteiten en cultivars.

Ze zijn een van de slechts twee geslachten in de Balsaminaceae-familie en zijn wereldwijd populair bij tuinders.

Pin

Afhankelijk van de soort of locatie, zijn impatiens meestal eenjarige of vaste planten, hoewel veel meerjarige soorten als eenjarige worden gekweekt en vice versa onder de juiste omstandigheden.

De grootte van een impatiens varieert sterk van soort tot soort, wat betekent dat ze in verschillende toepassingen worden gebruikt.

Kleinere impatiens worden gekweekt en populair voor borders en bloembakken, terwijl de grootste soorten vaak rond bomen worden gebruikt, en alle soorten kunnen binnenshuis worden gekweekt als de liefhebber te ver naar het noorden is om buiten te planten.

Maar veel populaire kamerplanten zijn op de een of andere manier giftig, hetzij voor uzelf, uw huisdier of paarden (die steeds vaker worden gebruikt als dienstdieren).

Maken impatiens deel uit van die lijst?

En waarom is het antwoord misschien minder voor de hand liggend dan een simpel ja of nee?

Zijn Impatiens giftig of giftig?

Het goede nieuws is dat deze planten als volledig niet-toxisch worden beschouwd voor mensen, katten, honden en paarden.

Hiervan kunnen katten en honden enkele symptomen vertonen waardoor velen dachten dat hun huisdier giftig was, maar de ASPCA bevestigt dat er geen schadelijke stoffen in de plant aanwezig zijn.

prachtige bloemen van impatiensPin

Welke delen van Impatiens worden als giftig of giftig beschouwd?

Het grote misverstand draait om het blad van de plant.

Voor mensen en paarden zijn deze bladeren volkomen ongevaarlijk, al smaken ze wel bitter.

Katten en honden zijn echter voornamelijk carnivoren en hebben kortere spijsverteringskanalen, waardoor het voor hen moeilijker wordt om plantaardig materiaal te verteren.

Planten bevatten voedingsstoffen die ze niet uit droog verpakt huisdiervoer halen. Daarom zie je je kat of hond vaak aan gras of ander groen knabbelen.

Dit is ook de reden waarom kaarten en honden allergieën kunnen ontwikkelen bij het eten van droog voer voor huisdieren dat granen bevat.

Mensen gaan ondertussen het minst op de bladeren kauwen, maar ze genieten af ​​en toe van de bloemen.

Impatiens-bloemblaadjes hebben een zoete smaak en worden vaak gebruikt in salades of exotische dranken.

Wat zijn de symptomen van vergiftiging?

Zoals eerder vermeld, zijn impatiens niet giftig, maar ze kunnen bij katten en honden symptomen veroorzaken die velen doen geloven dat de plant dat wel is.

Deze symptomen treden vooral op wanneer een kat of hond te veel aan de plant begint te snacken en een groot deel van het gebladerte binnenkrijgt.

Deze bladeren, hoewel niet giftig, zijn niet gemakkelijk te verteren.

Als gevolg hiervan kan uw huisdier last krijgen van gastro-intestinale problemen, zoals diarree, misselijkheid en braken.

Deze symptomen manifesteren zich alleen als de bladeren te veel worden geconsumeerd en hier een knabbeltje wordt gegeven, of er zijn geen bijwerkingen voor uw huisdier.

Hoe u uzelf kunt beschermen tijdens het omgaan met de impatiens

Sommige huisdieren houden er gewoon van om aan dingen te knabbelen, vooral superkauwers zoals pitbulls.

Te veel snacken aan een plant kan uw kat of hond echter ziek maken.

U hoeft zich geen zorgen te maken dat u uw impatiens ergens buiten het bereik van een kind of huisdier steekt, tenzij ze eraan blijven snacken.

Als uw hond of kat ziek wordt en u kunt bevestigen dat de oorzaak een impatien is, is het niet nodig om met hem naar de dierenarts te gaan.

Kijk in plaats daarvan naar het voedsel van uw huisdier en bedenk waarom ze het gebladerte van uw plant kunnen eten, wat hun lichaam niet kan verteren.

Net als kip Mcnuggets begint droog voedsel voor huisdieren als vlees, maar wordt het zwaar verwerkt, waardoor kunstmatige kleur- en smaakstoffen nodig zijn om op voedsel te lijken.

Het is ook meerdere keren gekookt om het houdbaar te maken, waardoor de meeste voedingsstoffen worden vernietigd, die sommige bedrijven proberen te vervangen door granen.

U kunt dus overwegen om over te schakelen op een gedeeltelijk of volledig nat- of rauwvoerdieet als uw huisdier momenteel verpakt droogvoer eet en constant probeert uw tuin- of kamerplanten op te eten.

creditSource link

Grainesdemergences.be
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart