Zorg voor Areca Palm buitenshuis: Dypsis Lutescens buiten kweken

De arecapalm is een prachtige klonterplant die vaak als kamerplant wordt gehouden en populair is in ontvangstruimten en andere grote ruimtes.

Botanisch bekend als Dypsis lutescens (DIP-sis loo-TESS-enz), dit overblijvende lid van de Arecaceae familie is inheems in Madagaskar, maar is in veel delen van de wereld ingeburgerd.

Pin

Ze wordt zelden meer dan 3 meter hoog binnenshuis en bloeit nooit. Areca’s ware claim op roem is alleen duidelijk wanneer ze buiten wordt geplant.

Op dat moment worden de gebruikelijke namen bamboepalm, vlinderpalm en rietpalm duidelijk.

Er zijn enkele belangrijke verschillen in de verzorging van Areca Palm tussen het binnen en buiten kweken van deze palm, wat vaak kan leiden tot een slechte plantgezondheid als er geen rekening mee wordt gehouden.

Hoe Areca-palm buiten te kweken?

Het verzorgen van een areca-palm is niet moeilijk, maar het is gemakkelijk om de plant optimale omstandigheden te ontnemen.

Hoe meer je aan deze plant geeft, hoe meer hij teruggeeft, dus het is belangrijk om je te concentreren op zijn behoeften.

Waar te planten?

Areca-palmen mogen alleen buiten worden geplant in USDA-winterzones 10 tot 11.

Ze houden niet van temperaturen onder de 60 graden Fahrenheit en kunnen bruine vlekken krijgen als de temperatuur onder de 55 graden Fahrenheit begint te dalen.

Vochtigheid

Als tropische plant geeft de areca-palm de voorkeur aan een matige luchtvochtigheid.

Omdat de plant gevoelig is voor water van bovenaf, vermijd het gebruik van sproeiers om de lokale luchtvochtigheid te verhogen.

Verlichting

Helder indirect licht is ideaal voor Chrysalidocarpus lutescens, maar verdraagt ​​ook de volle zon in de ochtend of avond.

Stel het niet bloot aan direct zonlicht, omdat dit de toppen van de bladeren kan verschroeien.

Schuilplaats

Naast het beschermen van je areca-palm tegen de directe middagzon, moet hij ook enige beschutting hebben tegen plotselinge briesjes.

Ruimte

Als ze buiten in optimale omstandigheden wordt gekweekt, kan deze plant behoorlijk groot worden, met een hoogte tot 30 voet en een volwassen breedte van 8 tot 15 voet.

Aangezien het aantal stelen kan variëren van 1 tot 50 (maar meestal 12 of minder is op de vervaldag), is het belangrijk om voldoende ruimte opzij te zetten zodat deze plant zich kan verspreiden.

De grond voorbereiden

Zorg ervoor dat uw Areca-plant een rijke, goed doorlatende grond krijgt.

Voeg voor het planten een grindsubstraat toe om een ​​bufferzone voor waterafvoer te creëren.

Overweeg om voor het planten turf of organische compost en perliet met de grond te mengen om ervoor te zorgen dat de grond licht zuur is en voldoende voedingsstoffen bevat voor deze zware feeder.

Algemene zorg

Je plant de juiste hoeveelheid voedsel en water geven kan een beetje lastig zijn in vergelijking met potplanten, dus gebruik het adagium “less is more” en pas bij twijfel aan totdat je de perfecte balans hebt gevonden.

Voeden

Gebruik een meststof met langzame afgifte met veel micronutriënten, aangebracht volgens de instructies op de verpakking in de lente en zomer, maar bezuinigen in de herfst en winter.

Verminder ook de dosering en/of frequentie als de plant bruine vlekken of bladverbranding op de bladeren krijgt.

Meer over de zorg voor Areca-palmen

Snoeien

De toppen van de bladeren kunnen naar wens worden ingekort om de groei te beperken, maar snoeien wordt afgeraden.

Tijdens droge periodes met een klein briesje, moet je misschien ook af en toe de bladeren afvegen, zoals je binnenshuis zou doen.

Water geven

Areca-palm geeft de voorkeur aan constant vochtige grond en kan niet tegen drassige of droge omstandigheden.

Wacht tot het grondoppervlak droog aanvoelt voordat u Areca-palmen water geeft en geef de plant nooit water van bovenaf.

Vermijd het gebruik van kraanwater of uit een gemeentelijke bron, omdat de fluoride chemische brandwonden veroorzaakt.

Laat de grond niet te ver uitdrogen, dit kan de plant gemakkelijk beschadigen.

Bloeitijd

Een van de grootste geneugten van het buiten kweken van een areca-palm is het feit dat je hem kunt laten bloeien.

Hoe ideaaler de omstandigheden, hoe beter de bloeiperiode zal zijn.

Over het algemeen bloeiend rond juli en augustus, produceert de plant pluimen van kleine, felgele bloemen onder het bladerdak.

Eenmaal bevrucht, maken deze bloemen plaats voor 1 “inch lange ovale vruchten die groen tot geel beginnen.

Hoewel deze vruchten niet eetbaar zijn, ondergaan ze een opvallende kleurverandering, worden ze helderrood voordat ze uiteindelijk oranje worden.

De zaden zijn levensvatbaar voor vermeerdering en sommige vogels gebruiken ze als voedselbron.

Voortplanting

Over vermeerdering gesproken, zaden zijn de juiste keuze voor deze plant.

Zaden kunnen moeilijk en tijdrovend zijn om te gebruiken, dus ze zijn geen populaire methode buiten commerciële kwekers.

Ondertussen kunnen de uitlopers bij de wortel worden verdeeld en worden gebruikt om nieuwe planten te creëren, maar planten ervaren extreme schokken.

creditSource link

Grainesdemergences.be
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart