Hoe Dypsis Lutescens te bemesten?

De Areca Palm – Dypsis lutescensChrysalidocarpus lutescens – zijn tropische planten en behoren tot de familie Arecaceae (Palmae). Deze planten zijn populair en worden als kamerplant gehouden. Kamerplanten hebben bemesting nodig – toch? Wat voor soort Areca palmmest moet je gebruiken?

Pin

Hoe bemest je je Areca-palm op de juiste manier?

Als uw boom buiten groeit, kunt u hem een ​​korrelmest van goede kwaliteit geven die speciaal voor palmbomen is samengesteld. Het moet een overvloed aan micronutriënten bevatten.

Zoek naar een palmmeststof met een NPK-waarde van 8– 2–12. Dit zou een formule met langzame afgifte moeten zijn die u vroeg in de lente, eenmaal midden in de zomer en opnieuw in de herfst kunt geven.

Als uw plant direct in het landschap wordt geplant, kunt u maar liefst 1 1/2 pond goede mest gebruiken voor elke 100 vierkante voet van het bladerdak van uw palmboom.

Welke soorten micronutriënten heeft de Areca-palm nodig?

Zoek naar deze ingrediënten in een goede meststof voor je palmboom:

  • Magnesium
  • Mangaan
  • Fosfor
  • Potassium
  • Stikstof
  • borium
  • Ijzer

De juiste balans van deze voedingsstoffen en micronutriënten resulteert in een goede interactie tussen hen en de plant.

Bemest container Areca-palmen spaarzaam

Een Areca Palm bemest je best niet in een bak. In dit soort omstandigheden kunnen mestzouten zich ophopen tot gevaarlijke niveaus. Dus als je plant in een container staat, moet je: pas goed op dat u niet te veel bemest.

Als u toch bemest, gebruik dan in de lente een meststof van goede kwaliteit met time-released korrels. Gebruik alleen een theelepel vol kunstmest voor een 6″ inch pot. Gebruik in een pot van 10″ een eetlepel vol. Na het bemesten grondig water geven.

Een andere optie is om eenmaal per maand een uitgebalanceerde vloeibare meststof op 1/2 sterkte toe te passen.

In goede grond heeft Areca-palm geen extra mest nodig

Waar het op neerkomt, is dat u voorzichtig moet zijn in alle aspecten met betrekking tot wat u in de grond introduceert, vooral in een container. Zout kan zich bijvoorbeeld ophopen, omdat fluoride en chloor met kraanwater kunnen worden bewaterd. Deze kunnen allemaal interfereren met het vermogen van uw planten om micronutriënten op te nemen.

Om deze redenen is het verstandiger om uw plant te voorzien van een bladspray met micronutriënten dan om kunstmest aan de grond toe te voegen. Anekdotisch bewijs geeft aan dat veel liefhebbers van palmbomen voor dit doel een zelfgemaakte oplossing van kelpmaaltijdthee gebruiken.

Hier is hoe:

Je hebt een liter regenwater, gefilterd water of gedestilleerd water en een kwart kopje kelpmeel nodig. Combineer de ingrediënten in een grote kan met deksel.

Zet de kan twee of drie dagen op een koele donkere plaats. Vergeet niet om het dagelijks op te schudden.

Wanneer de weekperiode voorbij is, zeef de vloeistof in uw veldspuit en breng het aan op de bladeren van uw palmboom. Dit kun je het beste ’s morgens vroeg gebruiken, zodat je plant de voedingsstoffen kan opnemen en het vocht een beetje kan verdampen voordat de zon te heet wordt.

Je kunt deze kelpthee ook gebruiken om je palmboom water te geven. Overdrijf het in ieder geval niet. Eenmaal vroeg in de lente en opnieuw, zou midzomer genoeg moeten zijn.

Eenvoudig onderhoud met eenvoudige stappen

Areca-palmplanten zijn opmerkelijk gemakkelijk te verzorgen met deze eenvoudige stappen.

1. Onthoud dat de Areca Palm is vrij koudegevoelig en houdt van een gemiddelde luchtvochtigheid. Bewaar uw Areca Palm daarom in het gebied waar hij helder, indirect zonlicht, constante warmte en een goede luchtcirculatie ontvangt.

2. Geef je kleine palmboom een ​​grove, goed doorlatende potgrond en geef regelmatig water om de grond vochtig te houden. Zoals bij de meeste kamerplanten, laat de plant niet in water staan.

3. Bij jaarlijkse of halfjaarlijkse verpotting, hoeft u uw plant waarschijnlijk geen mest te geven. Als u besluit om te bemesten, pas dan op dat u het niet overdrijft. Dit kan uw palmboom verzwakken en vatbaar maken voor plagen en vergeling van bladeren.

creditSource link

Grainesdemergences.be
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart