Droge schoonheid in de tuin

Vandaag bezoeken we Cindy Strickland, die in Raleigh, North Carolina woont.

Hallo mede-tuinders. Ik wilde een verscheidenheid aan meestal droge plantvormen met een indrukwekkende persistentie delen die geschikt lijken voor matrixbeplanting of drifts van planten. Ik fotografeerde ze in de winter of herfst in Zone 7b of 6b vanwege hun schoonheid en om ideeën op te doen voor combinaties.

Vernonia noveboracensis, een vlindermagneet die lang kan worden en gewoonlijk ijzerkruid wordt genoemd, houdt van de volle zon en groeit in USDA Hardiness Zones 5-9. Ik heb de verspreiding ervan langs de randen van een meer in mijn buurt opgemerkt.

zegge Carex buchananii 'Red Rooster'Ik hou van de klonterige gewoonte en roestige kleuring van de zegge Carex buchananii ‘Red Rooster’ (Zones 6-9), maar blijkbaar kan het van korte duur zijn.

prairie dropzaad gras

paardenstaart gras Ik hou van de piekerige, gebogen gewoonte van dit gras, Stipa tenuissima ‘Pony Tails’ (zones 7-11). Hier staat meer over siergrassen en zegges.

bed van varens ingestort en gekruldIk was verrast toen ik een bed van varens zag ingestort en gekruld maar nog steeds intact in een openbare tuin. In de bossen bij mij in de buurt lijken varens die samen met andere plantensoorten groeien vaak gewoon te verdwijnen als de omstandigheden voor hen te bar worden.

Baptista-peulenDeze stengel van baptista-peulen (zones 3-9) bracht goede herinneringen terug aan het zien van gedroogde prairieplanten zoals blauwe valse indigo van toen ik rondleidingen deed door een prairie-restauratiesite voor schoolkinderen. Naast het rammelen van de grote zaaddozen van de baptista, raakten kinderen ook graag de geurende gedroogde bloemhoofdjes van harige bergmunt aan (hieronder afgebeeld). Planten zoals blauwe valse indigo (zones 3-9) leggen stikstof vast in de grond, waardoor het een geweldige metgezel is voor grassen.

harige berg muntDit zijn zaadkoppen van harige bergmunt (Pycnanthemum pilosum, Zones 4–8). De bloemen zijn ongelooflijk populair bij bestuivers terwijl ze in bloei staan ​​en blijven er mooi uitzien lang nadat ze vervaagd zijn.

kruikplant met kap De zaaddoos van de bekerplant met kap (Sarracenia minor), Zones 6-8) is bijna een fantastische vorm. Vleesetende planten zoals deze hebben veel zure humus, volle zon en constant vocht nodig – een hele opgave, maar het is interessant om ze te zien!

whitetop werper platns Een kleurrijke kolonie whitetop bekerplanten (Sarracenia leucophylla), zones 6-10) wordt aan de zijkant verlicht door de late middagzon.

creditSource link

Grainesdemergences.be
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart