Alles wat u moet weten over coniferen

Wat is een conifeer? We zien het als een groenblijvende plant met naaldachtig blad, maar een conifeer is gewoon een plant die kegels draagt. En niet alle coniferen zijn helemaal wintergroen. Sommige zijn bladverliezend! Er is meer aan deze groep planten dan op het eerste gezicht lijkt. Enkele van de meest voorkomende geslachten van coniferen zijn: spar (Picea spp. en cvs., zones 2-8), zilverspar (Abies spp. en cvs., zones 3-8), pijnboom (Pinus spp. en cvs., zones 2-9), cipres (taxodium spp. en cvs., zones 5-11), jeneverbes (Juniperus spp. en cvs., zones 2-10), arborvitae (Thuja spp. en cvs., zones 2-7), en ceder (Cedrus spp. en cvs., zones 6-9). Maar hoe onderscheid je ze? Leer hoe u er een paar kunt identificeren gewone coniferen hier.

Coniferen vormen het hele jaar door de structurele ruggengraat van tuinen. Tijdens het groeiseizoen lijken ze naar de achtergrond te verdwijnen terwijl vaste planten in de schijnwerpers staan. Maar als de winter nadert, vaste planten verwelken en bladeren van loofbomen vallen, nemen coniferen hun plek op de voorgrond van de tuin weer op. In de winter is het zoveel gemakkelijker om de sierlijke vormen en rijke texturen van deze planten te waarderen. Hun brede scala aan kleuren, waaronder elke groentint, samen met groenblauw en chartreuse geel, lijkt af te steken tegen een gedempte winterhemel. En is er iets charmanters dan naaldboomtakken bestrooid met sneeuw of gehuld in fonkelende lichtjes?

Met alles wat deze planten bijdragen, is het geen wonder dat tuiniers van ze houden. Ze zijn relatief onderhoudsarm en veel zijn extreem winterhard. Maar niet elke conifeer werkt in elke situatie. Ontdek welke soorten en variëteiten het beste werken voor uw tuin, of u nu op zoek bent naar een specifieke kleur of groeiwijze, of een match zoekt voor een bepaalde aandoening. Leer vervolgens hoe u met coniferen kunt ontwerpen. Er zijn meer mogelijkheden voor deze diverse plantengroep dan ze als losse exemplaren te kweken of als border te gebruiken. Met zoveel vormen en kleuren beschikbaar, is het belangrijk om uw tuinschema af te stemmen op uw coniferen (en vice versa).

Hoewel over het algemeen wordt aangenomen dat deze planten gemakkelijk te verzorgen zijn, kan enige snoei nodig zijn. Kijk hieronder voor tips over het snoeien van verschillende soorten coniferen om verschillende redenen. En last but not least, bekijk enkele kweektips om je planten jarenlang gelukkig en gezond te houden.


 • Ontwerp

  Deze langzaam groeiende en dwergvariëteiten voegen kleur, textuur en vorm toe aan tuinbeplanting

 • Ontwerp

  Ja, u kunt groenblijvende bomen en struiken in de schaduw laten groeien. Wie weet?

 • Ontwerp

  Voor een dynamische look, contrasteer verschillende vormen en kleuren

 • Ontwerp

  Geniet het hele jaar door van rente zonder je hele tuin op te geven

 • Hoe

  Deze planten zijn meedogenloos, dus maak de juiste sneden om de juiste redenen

 • coniferen in containers

creditSource link

Grainesdemergences.be
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
 • Total (0)
Compare
0
Shopping cart