Tips voor het water geven van Areca-palmen

Areca Palm (Chrysalidocarpus lutescens of Dypsis lutescens) komt uit Madagaskar. Als u in een natuurlijk tropisch gebied woont, zoals USDA-winterzones 9-11, kunt u deze aantrekkelijke boom het hele jaar door buiten laten groeien.

Deze aantrekkelijke, populaire palmboom voor binnenshuis heeft lange, gebogen, gevederde bladeren met aantrekkelijke, smalle blaadjes. De plant is kleurrijk door zijn fel oranje/gele stengels en lichtgroene bladeren.

Pin

De vlinderpalm groeit binnenshuis tot een hoogte van ongeveer 7′ voet. Areca Palm is een langzaam groeiende palm en zal jaarlijks niet meer dan 10″ inch hoogte toevoegen.

Areca-palmen hebben overdag een constant warme temperatuur van 75 tot 85 graden Fahrenheit nodig en ’s nachts van 65 tot 70 graden Fahrenheit. Deze planten doen het goed binnenshuis als ze voldoende ruimte, helder, indirect zonlicht, goede luchtcirculatie en de juiste hoeveelheid water krijgen.

Maar voor een kamerpalm stemmen we voor Lady palms (Rhapis) of Bamboo palms (Chamaedorea).

In dit artikel richten we ons op de bewatering van de Areca-palm. Hier is hoe:

Je moet je Areca Palm regelmatig water geven, maar zorg ervoor dat je hem niet te veel water geeft. Zoals bij de meeste planten, zal te veel water leiden tot schimmelproblemen, waardoor de bladeren bruin worden en wortelrot.

In het voorjaar en de zomer moet je vaker water geven. Zorg er dus tijdens deze warme maanden voor dat de grond altijd een beetje vochtig blijft.

Geef uw boom in de winter rust. Laat de grond tussen de gietbeurten door een beetje uitdrogen. Geef dan in de winter licht water.

Hoe geef je water en Areca Palm?

Als je je handpalm water geeft, controleer dan nogmaals of hij water nodig heeft. Steek je vinger in de grond om te zien of deze nog vochtig is. Als de grond vochtig is, wacht dan even. Als de bovenste paar centimeter aarde droog is, geef je je plant water.

Wanneer u uw plant water geeft, zorg er dan voor dat u het grondoppervlak rond de plant nat maakt. Geef niet alleen water op één plek. Als uw plant in een container staat, controleer dan van tijd tot tijd het afvoergat om er zeker van te zijn dat deze niet verstopt is. Laat uw Areca Palm nooit in water staan.

Hoeveel water heeft een Areca-palm nodig?

De grootte van uw boom is een belangrijke factor om te overwegen bij het bepalen hoeveel water u uw plant moet geven. Over het algemeen heeft een flinke Areca-palm bij elke gietbeurt 1 of 2 gallons water nodig. Zorg ervoor dat u gefilterd, gedestilleerd of regenwater gebruikt, aangezien deze planten behoorlijk gevoelig zijn voor zouten en chemicaliën.

Moet je kunstmest aan het water toevoegen?

U hoeft uw Areca Palm-meststof niet te geven, maar het mag wel als u dat wilt. Geef het eerst, vroeg in de lente, een voeding van een tijdgebonden meststof van goede kwaliteit met een NPK-waarde van 8-2-12. Dan wilt u misschien midden in de zomer opnieuw bemesten. Binnen niet meer dan twee keer per jaar bemesten.

Hoe vaak moet je water geven?

Geef uw handpalm in de lente en zomer elke 10-14 dagen grondig water. In de herfst en winter zou je je bewateringsschema terugbrengen tot 14-21 dagen.

Pas op dat u in de winter niet te veel water geeft. De combinatie van koude temperaturen en te veel water is een zeker recept voor wortelrot.

Hoe weet u of uw Areca-palm wortelrot heeft?

Kijk naar de bladeren van je plant. Als ze geel of bruin worden of beginnen te verwelken, kan uw plant u vertellen dat ze een probleem met wortelrot ontwikkelt. Om dit aan te pakken, moet u uw plant mogelijk verpotten.

Verwijder alle oude aarde, spoel de wortels van de plant en snij beschadigde of zieke wortels en bladeren weg. Verpot in volledig schone potgrond en zorg ervoor dat u in de toekomst niet te veel water geeft.

Overweeg het grote plaatje

Andere factoren die kunnen bepalen hoe vaak en hoeveel u uw Areca-palm water moet geven, zijn onder meer de plaatsing van de plant. Planten die in warmere, zonnigere omgevingen staan, hebben meer water nodig.

Er moet ook rekening worden gehouden met de vochtigheidsgraad. Idealiter zou uw palmboom een ​​luchtvochtigheid van ongeveer 55% willen hebben. Als de lucht droog is, heeft uw plant meer water nodig om te drinken en heeft hij mogelijk ook een luchtbevochtiger of een kiezelbak nodig.

creditSource link

Grainesdemergences.be
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart